Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Εύκολο κέικ σοκολάτας

Έτοιμο σε λίγη ώρα

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε δύο στρογγυλές φόρμες.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη με το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Βήμα 3

Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και ανακατέψτε για 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ.

Βήμα 4

Προσθέστε τελευταίο το βραστό νερό. Η ζύμη θα είναι αραιή.

Βήμα 5

Αδειάστε ομοιόμορφα στις προετοιμασμένες φόρμες.

Βήμα 6

Ψήστε 30 έως 35 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι το κέικ να ψηθεί, ελέγχοντας με μία οδοντογλυφίδα ότι βγαίνει καθαρή.

Βήμα 7

Αφήστε να κρυώσει εντελώς και απομακρύνετε από τις φόρμες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου