Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

7 tips για την πρώτη φορά που θα κάνεις sεξ

Έχει έρθει η στιγμή και έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να κάνεις sεξ για πρώτη φορά. 

Η πρώτη φορά που θα έχεις sεξουαλική επαφή είναι ένα μεγάλο βήμα στη ζωή σου.
Όλα τα κορίτσια αγχώνονται για αυτήν την πρώτη φορά, πολλές φορές δεν ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν και γενικά πολλά ερωτηματικά βομβαρδίζουν το κεφάλι τους.

Το βασικό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να κάνεις πρώτη φορά sεξ. «Το sεξ δε σε αλλάζει», επισημαίνει ο sεξολόγος Jill McDevitt.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι από τη στιγμή που κάνουν sεξ κάτι θα αλλάξει. Κι όμως, δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικά».

Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι τα περισσότερα κορίτσια θέλουν η πρώτη τους φορά να είναι ευχάριστη και να περάσουν καλά.

 Πώς θα γίνει αυτό;

  1. Ξέχνα ό,τι έχεις ακούσει για την πρώτη φορά. Προσπάθησε να ξεχάσεις όσα σου έχουν πει οι φίλες σου ή έχεις ακούσει στην τηλεόραση, γιατί η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, δεν αιμορραγούν όλες οι κοπέλες την πρώτη φορά, ούτε πονούν. Βέβαια, για άλλες η πρώτη φορά δεν είναι και η πιο ευχάριστη.
  2. Αποφάσισε τι είδους σεξ θέλεις να κάνεις. Προτιμάς στοματικό sεξ ή όχι; Εσύ θα αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις με το σώμα σου και πώς. Και εννοείται ότι θα μιλήσεις για όσα σκέφτεσαι στο αγόρι σου.
  3. Πες στο αγόρι σου τι θέλεις να κάνεις και τι δεν θέλεις. Ανεξαρτήτως της πρώτης φοράς, δεν πρέπει ποτέ να πιεστείς από τον σύντροφό σου να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις.
  4. Επίλεξε ένα αγόρι με το οποίο θα νιώθεις άνετα και θα εμπιστεύεσαι. Ένας άνθρωπος που σε πιέζει να κάνετε sεξ δεν είναι ένας καλός σύντροφος. Εξήγησέ του ότι είναι η πρώτη σου φορά. Μην ντραπείς να του το πεις. Κι αν κατά τη διάρκεια αισθανθείς ότι κάτι δεν πάει καλά ή εσύ δεν αισθάνεσαι όμορφα, μπορείς να του το πεις και να σταματήσετε.
  5. Κάντε sεξ με ασφάλεια. Μάλλον δεν θέλεις να μείνεις έγκυος σε τόσο μικρή ηλικία, ενώ σίγουρα θες να προστατευθείς από sεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οπότε, μην ξεχάσεις το πρoφυλακτικό. Και μην ντραπείς να το έχεις ΕΣΥ μαζί σου.
  6. Δώσε βάση στα προκαταρκτικά. Τα χάδια, οι αγκαλιές και όλα τα προκαταρκτικά θα σε χαλαρώσουν μέχρι να φτάσετε να κάνετε sεξ με το αγόρι σου.
  7. Προσπάθησε να είσαι «ΕΚΕΙ». Εστίασε στο πώς νιώθεις, όχι πώς φαίνεσαι. Δεν παίζει ρόλο εκείνη τη στιγμή πώς είναι το σώμα σου. Είναι το τελευταίο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχείς.



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου